Groei Door Zien

Stresscounselor, Vitaliteitscoach
en Hormooncoach

Herken je dit?

R

Uitgeput van een dag hard werken, stap je in de auto. Je hebt voor de zoveelste keer overgewerkt. De spoedklachten kon je weer nergens kwijt, dus ben je daar je dag maar mee geëindigd. Daarna moest je de administratie nog in orde maken én nog een intercollegiaal overleg voeren. Inmiddels heeft je man de afgelopen uren al tig appjes gestuurd. Waar je blijft, of je weer uitloopt, of je mee-eet, dat de kinderen je missen. Je onderdrukt de neiging om keihard te gillen. Waarom heeft iedereen jou toch steeds nodig? Je patiënten, je man, je kinderen. Kunnen ze jou niet gewoon met rust laten? Heel even flitst er door je hoofd hoe heerlijk het zou zijn, als je een auto-ongeluk zou krijgen. Dan kon je deze ratrace tenminste even ontvluchten…

R

Je hebt eindelijk een vrije dag, je kinderen zitten op school en je hebt je voorgenomen om even tijd voor jezelf te nemen en een beetje uit te rusten. Je gaat op de bank zitten met een kop koffie en rustgevende pianomuziek. Twee tellen later komt er een appje binnen van een collega over een gemeenschappelijke patiënt. Of je tijd hebt om even te overleggen. Natuurlijk. Je belt en 5 minuten later hang je op. Je legt je telefoon weg, pakt je kop koffie er weer bij en probeert naar de muziek te luisteren. Het lukt niet. Je bent inmiddels in je hoofd alweer met je patiënten bezig en het lukt je niet die gedachten stroom te stoppen. Je zucht geërgerd en constateert, dat je die rust wel kunt vergeten. Dus klap je je laptop open en besluit je de administratie bij te werken…

R

Voor de zoveelste keer de afgelopen weken, verlies je vandaag op werk weer volledig je zelfbeheersing. Het is weer een race tegen de klok. De eerste patiënt is 15 minuten te laat en vervolgens loop je de rest van de dag achter de feiten aan. Wanneer de vijfde patiënt op rij klaagt over het feit dat het weer zo uitloopt, ontploft je. ‘Wat denken ze wel niet, dat je het voor je lol doet? Als iedere patiënt nu toch eens het fatsoen had om gewoon op tijd te komen…’. Je kan nog net op tijd je assistent dirigeren het over te nemen om vervolgens de kamer uit te stormen en je tranen de vrije loop te laten.

R

Door alle werkstress lig je steeds vaker ziek op bed. Met hoofdpijn, rugpijn, hartkloppingen. De doosjes paracetamol zijn niet aan te slepen. Ondertussen gaat je man steeds vaker alleen met de kinderen naar sociale afspraken en op je werk moet je regelmatig collega’s belasten met het overnemen van jouw patiënten. Het begrip vanuit je omgeving wordt steeds kleiner en je schuldgevoel wordt steeds groter.

Hoe zou het voor je zijn als?

Je na een dag hard werken vrolijk en energiek in je auto stapt. Je bent dankbaar dat je die patiënten met spoedklachten nog hebt kunnen helpen en je kunt niet wachten om bij thuiskomst je man en kinderen te knuffelen. Je kijkt uit naar hun enthousiaste verhalen over wat ze allemaal hebben meegemaakt. En als de kinderen op bed liggen, heb je zelfs nog energie over om wat voor jezelf te doen.

Je je weer heerlijk kan ontspannen. Als het je lukt je gedachten even volledig te laten voor wat ze zijn en je patiënten te ‘parkeren’ voor een later moment. Je geniet van je vrije dag en volledig opgeladen begin je weer aan de nieuwe dag.

Je je emoties onder controle hebt. Je niet van je stuk gebracht wordt, door de zoveelste klagende patiënt op een bizar drukke dag. Het lukt je je rust te bewaren, ondanks het feit dat je uitloopt, en je kunt zelfs begrip tonen voor de frustratie van de ander.

Geen last meer hebt van allerlei lichamelijke klachten. Als je gewoon weer gezellig samen met je man en kinderen naar sociale afspraken kunt gaan. Als je er weer kunt zijn voor jouw patiënten en je collega’s. Als je omgeving weer blij met je is en jij zonder dat continue schuldgevoel je leven leeft.

Dat is mogelijk

Wanneer je bij mij het 1-op-1 traject “Adempauze” van 8 sessies volgt.

 

Aan het eind van het traject….

Bruis jij weer van de energie, ook na een dag werken. Je haalt weer voldoening uit je werk en je kunt weer volop genieten van de momenten met je gezin. Daarnaast lukt het je ook om momenten voor jezelf te creëren. Je voelt je krachtig; jij hebt de touwtjes van jouw leven weer in handen. Je weet precies wat jij nodig hebt om over een gezonde dosis energie te beschikken. En mocht je energie onverhoopt toch even ver te zoeken zijn, dan weet je exact wat je te doen staat, om die energie weer terug te vinden.

Heb jij je rust weer gevonden. Op je vrije dag geniet je heerlijk van een goed boek, fijne muziek, een wandeling in de natuur, een uurtje sporten. Net waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zonder dat je gedachten continu alle kanten opschieten. Het lukt je zonder moeite je werk even te laten voor wat het is. Hierdoor laad je volledig op en kun je jouw patiënten de volgende werkdag weer alle oprechte aandacht geven die ze verdienen.

Heb jij geen last meer van emotionele uitbarstingen. Je voelt je kalm en je laat je niet gek maken. Je werkdag voelt niet meer als een race tegen de klok. Je bent met je aandacht bij de patiënt, in plaats van dat je focust op de tijd. Dit maakt dat je je werk weer met veel meer plezier uitoefent. Zelfs wanneer je uitloopt of wanneer een patiënt kritiek uit, lukt het je de rust te bewaren en uit te leggen dat je alles doet wat je kan.

Voel jij je weer gezond en fit. Het is gedaan met al die lichamelijke klachten en je hoeft niet meer te pas en te onpas ziek op bed te liggen. Je patiënten en collega’s kunnen weer op jou rekenen en dat geeft een voldaan en sterk gevoel. Als er sociale afspraken op de agenda staan, ben jij weer enthousiast van de partij. De verbinding met je naasten groeit en je geniet weer van het leven!

1-op-1 traject “Adempauze”

INVESTERING

Jouw investering is € 699,- of 2 deelbetalingen van € 360,-

Daarvoor krijg je:

  • 8 persoonlijke coaching sessies van elk 60 minuten
  • Huiswerkopdrachten na elke sessie, waarop ik feedback geef

Anderen gingen jou voor…

Een half jaar geleden kwam ik bij Ruth terecht vanwege toenemende stress op werkgebied en het gevoel dat ik niet wist welke keuzes het beste voor mij waren. Het voelde meteen vertrouwd, Ruth is heel open en geeft je het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt, waardoor je je verhaal durft te vertellen. Ruth heeft zelf ook een tandheelkundige achtergrond, waardoor het makkelijker praten was. In de afgelopen maanden heb ik veel handvatten gekregen om de problemen te kunnen zien en er ook wat mee te kunnen doen, waardoor ik in mijn dagelijkse leven veel vooruitgang heb geboekt. Ik zou het echt aanraden als je teveel stress ervaart of twijfelt of je nog wel gelukkig bent met de balans tussen werk en privé.

Sanne – vrouw – 32 jaar

Fijne, professionele coach, die mij inzichten heeft gegeven in onderwerpen als identiteit, kernwaardes en -kwaliteiten, familiebanden, persoonlijke waardes en passies. Met op alle onderwerpen praktische opdrachten, tips voor boeken en zaken om verder over na te denken. Verhelderend en verbanden leren inzien, wat een opgeruimder en lichter gevoel over het verleden geeft en duidelijkere richting aan heden geeft. Rustig, kalm en niet te zweverig. Absolute aanrader.

Iris – vrouw – 39 jaar

Ik heb de begeleiding van Ruth als heel erg prettig ervaren. Ik ben enorm gegroeid, het heeft me echt gegeven wat ik zocht en nodig had. Zelfs nog meer, want ik heb meer inzicht in mezelf gekregen, dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Ik ben meer mezelf: blij, vrolijk, fitter. Maar ook bewuster van wat ik voel, wil en nodig heb. Ik heb dit alleen maar kunnen bereiken door jouw begeleiding Ruth, ik ben ongelooflijk blij met jou!

Eva – vrouw – 37 jaar

Voor mij is het eerste gevoel bij een persoon als Ruth (coach) erg belangrijk. Dit gevoel was direct goed. Ruth is voor mij iemand waarbij ik niet het gevoel had dingen niet te willen delen. Ik denk dat dit een combinatie is van de persoon die ze is, maar ook het luisterend vermogen. Ze gaf mij het gevoel dat ik mijn hele verhaal kon doen en liet me zelf met oplossingen komen. Dat geeft je een sterker gevoel. Door ‘slimme’ vragen te stellen werd ik de juiste richting in gestuurd en heeft het me goed op weg geholpen.

Bob – man – 39 jaar

Ik heb de begeleiding van Ruth als heel erg prettig ervaren. Ik ben enorm gegroeid, het heeft me echt gegeven wat ik zocht en nodig had. Zelfs nog meer, want ik heb meer inzicht in mezelf gekregen, dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Ik ben meer mezelf: blij, vrolijk, fitter. Maar ook bewuster van wat ik voel, wil en nodig heb. Ik heb dit alleen maar kunnen bereiken door jouw begeleiding Ruth, ik ben ongelooflijk blij met jou!

Eva – vrouw – 37 jaar

Fijne, professionele coach, die mij inzichten heeft gegeven in onderwerpen als identiteit, kernwaardes en -kwaliteiten, familiebanden, persoonlijke waardes en passies. Met op alle onderwerpen praktische opdrachten, tips voor boeken en zaken om verder over na te denken. Verhelderend en verbanden leren inzien, wat een opgeruimder en lichter gevoel over het verleden geeft en duidelijkere richting aan heden geeft. Rustig, kalm en niet te zweverig. Absolute aanrader.

Iris – vrouw – 39 jaar

Een half jaar geleden kwam ik bij Ruth terecht vanwege toenemende stress op werkgebied en het gevoel dat ik niet wist welke keuzes het beste voor mij waren. Het voelde meteen vertrouwd, Ruth is heel open en geeft je het gevoel dat er echt naar je geluisterd wordt, waardoor je je verhaal durft te vertellen. Het toevallige is dat Ruth zelf ook een tandheelkundige achtergrond heeft, waardoor het makkelijker praten was. In de afgelopen maanden heb ik veel handvatten gekregen om de problemen te kunnen zien en er ook wat mee te kunnen doen, waardoor ik in mijn dagelijkse leven veel vooruitgang heb geboekt. Ik zou het echt aanraden als je twijfelt of je nog wel gelukkig bent met de balans tussen werk en privé en of je niet teveel stress ervaart.

Sanne – vrouw – 32 jaar (tandarts)

1-op-1 traject “Adempauze”

Veel gestelde vragen

Kan ik ook telefonisch of online met je werken?

Dat kan zeker. Naast face-to-face, coach ik ook telefonisch of online, net wat jouw voorkeur heeft.

Kan ik het traject vergoed krijgen?
  • Dat is afhankelijk van je verzekering. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT-vergoedbaar als vergoedbare CAT therapeut. Daarmee vergoeden sommige zorgverzekeraars counseling (prestatiecode 24506) en coaching (prestatiecode 24505) vanuit een aanvullend pakket. Informeer hier naar bij jouw verzekering.

 

Bied je ook trajecten aan van meer of minder dan 8 sessies?

Afhankelijk van de klachten en de hulpvraag bied ik ook ‘op maat’ trajecten aan. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen, boek dan een gratis sessie in.

* Counseling – prestatiecode 24506. Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het raadgeven. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij: -het oplossen of hanteren van problemen, – het vinden van antwoorden op vragen – het benutten van ongebruikte mogelijkheden – het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

** Coaching – prestatiecode 24505. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kindercoaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.

Pin It on Pinterest