Selecteer een pagina

Mijn diensten

Persoonlijke counseling en coaching
op het gebied van stressmanagement en vitaliteit.

“Als je blijft doen, wat je altijd deed,
zal je krijgen wat je altijd kreeg”

Mijn Diensten

  • Heb jij het gevoel dat je continu allerlei ballen in de lucht aan het houden bent en dat je jezelf ondertussen langzaam kwijtraakt?
  • Blijven de lichamelijke, emotionele en/of verstandelijke klachten zich maar opstapelen en is je energie ver te zoeken?
  • Merk je dat je steeds in dezelfde patronen vervalt en lukt het je niet deze te doorbreken?

Een vitaler en gelukkiger leven

Als Stresscounselor, Gelukscoach en Vitaliteitscoach adviseer en coach ik jou op het gebied van stressmanagement en begeleid ik jou naar een vitaler en gelukkiger leven.

Counseling en coaching kan jou helpen, om vanaf een afstand naar jouw leven te kijken.

In een warme en veilige omgeving, waar jij volledig jezelf mag zijn, analyseer ik samen met jou jouw stressgebied en wat daaraan ten grondslag ligt. Door het stellen van de juiste vragen, laat ik je nadenken over je leven, je gedrag en je keuzes. Ik bied jou zelfinzicht en vaardigheden, zodat je door het zetten van kleine stapjes steeds meer in balans komt. Zo pak jij weer de regie over je eigen leven en weet je vanuit persoonlijke groei met een positieve focus je toekomst tegemoet te treden.

Hoe?

Doel/actie
Per sessie doorlopen we een aantal stappen, waarbij de eerste stap het vaststellen van het gespreksdoel is en de laatste stap het bespreken van een te ondernemen actie. Zo zet je na iedere sessie kleine stapjes richting jouw uiteindelijke persoonlijke doel.

Stress/veerkracht
In iedere sessie staan we stil bij jouw evenwicht tussen stress en veerkracht.
Samen brengen we in kaart welke stress je ervaart en hoe het is gesteld met jouw innerlijke veerkracht; je bezieling, je motivatie en je vitaliteit.

Vitaliteit
We zoomen in op jouw vitaliteit, die wordt bepaald door een mentaal en een fysiek stuk.
Door stil te staan bij de 6 onderdelen waar je vitaliteit door wordt bepaald, kunnen we erachter komen wat bij jou aandacht nodig heeft.

Mentaal

  • Zinvol leven
  • Ondersteunende sociale contacten
  • Positief denken

Fysiek

  • Voldoende herstelmomenten
  • Regelmatig bewegen
  • Gezonde voeding

Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Ruth. Ze is rustig, heeft een open houding en een fijne warme uitstraling. Ik vertrouwde meteen op haar. Ik kon mijn verhaal goed kwijt, ze houdt contact, luistert gedegen en stelt voldoende controle vragen. Ze doet geen aannames en vult het verhaal niet aan, maar verliest niet de aandacht. Ze komt heel professioneel en ervaren over en kan onvoorbereid makkelijk schakelen tussen topics (boeken, docu’s die wellicht interessant zijn).

Mischa – vrouw – 44 jaar

Ik voelde me erg veilig en begrepen tijdens onze gesprekken. Ik kreeg het gevoel dat niets gek is en dat ik mijn gevoelens kwijt kon. Daarnaast voelde ik dat Ruth alle tijd voor me nam. Ruth is rustig, vraagt door en voelt goed aan. Door de gesprekken ben ik in oplossingen gaan denken en heb ik stappen kunnen zetten. De gesprekken hebben me goed geholpen!

Michelle – vrouw – 39 jaar

Ik voelde me begrepen en op mijn gemak. De sfeer was goed. Door goede vragen kreeg ik dingen op een rijtje en dat was fijn. Het gaf mij richting, waardoor ik zelf kleine stapjes kon gaan zetten.

Gaby – vrouw – 47 jaar

Voor mij is het eerste gevoel bij een persoon als Ruth (coach) erg belangrijk. Dit gevoel was direct goed. Ruth is voor mij iemand waarbij ik niet het gevoel had dingen niet te willen delen. Ik denk dat dit een combinatie is van de persoon die ze is, maar ook het luisterend vermogen. Ze gaf mij het gevoel dat ik mijn hele verhaal kon doen en liet me zelf met oplossingen komen. Dat geeft je een sterker gevoel. Door ‘slimme’ vragen te stellen werd ik de juiste richting in gestuurd en heeft het me goed op weg geholpen.

Bob – man – 39 jaar

De mogelijkheden bespreken?

Vrijblijvende afspraak maken

De mogelijkheden bespreken

Vrijblijvende afspraak maken