Over mij

Stresscounselor, Vitaliteitscoach
en Hormooncoach

Ik geef mezelf weer prioriteit en zorg goed voor mezelf.

En dat voelt heerlijk!

Natuurlijk wilde ik goed voor mezelf zorgen, maar het lukte niet

 

Ik zorgde niet goed voor mezelf. Ik zag heus wel in, dat het niet oké was dat ik dat paracetamolletje nodig had om overeind te blijven. En dat het niet normaal was dat ik steeds opnieuw mijn sociale afspraken met vriendinnen af moest zeggen, omdat ik geen energie had. En dat het al helemaal niet slim was om steeds opnieuw mijn sportafspraak te verzetten. 

En toch deed ik het. 

Ik wist het altijd weer goed te praten. Hield mezelf voor dat het maar tijdelijk was. Dat ik het straks echt anders zou gaan doen. Want ik wílde wel net zo goed voor mij zorgen als voor mijn kind, het lukte me alleen niet.

Terwijl ik op feestjes en op mijn werk als tandarts net deed alsof ik mijn oude leuke zelf nog was, vervloekte ik mezelf. Vond ik mezelf steeds minder leuk en aantrekkelijk. Was ik ongelooflijk verdrietig dat ik niet wat beter voor mezelf kon zorgen, wat liever voor mezelf kon zijn. Dit werd een soort neerwaartse spiraal en uiteindelijk kreeg ik van de huisarts de diagnose burn-out. 

Ik belandde in een diepe, donkere put waar ik zo snel mogelijk uit wilde en nooit meer wilde terugkomen. Ik ging aan de slag met een psycholoog en vitaliteitscoach en leerde mezelf en mijn gezondheid meer op 1 te zetten.

En dat hielp. Het lukte mij steeds beter om met stress om te gaan, ik leerde gezonder eten en bewegen kreeg weer prioriteit. Eindelijk voelde ik me weer energiek en keek ik in de spiegel naar een bruisende, frisse vrouw. Eindelijk vond ik mezelf weer leuk en gunde ik het mezelf goed voor mij te zorgen.

Hoe is het nu?

Ik geef mezelf weer prioriteit en zorg goed voor mezelf. En dat voelt heerlijk!

Vandaag de dag bruis ik van de energie. Ik vind mezelf weer leuk, voel me gezond, en ik zie mijn vriendinnen weer regelmatig. 

Ik geniet volop van mijn baan: ik gooide het roer om en begon mijn eigen praktijk als vitaliteitscoach, die inmiddels loopt als een tierelier omdat ik met volle energie kan bouwen aan mijn praktijk.

Thuis ben ik weer de leuke moeder en partner die ik wil zijn – ik snap dat mijn man en kinderen me graag willen houden 🙂 en ik geef ze volledig gelijk.

Ik geef mezelf weer prioriteit en zorg goed voor mezelf. En dat voelt heerlijk!

Wat je over mij moet weten

Ik heb ballen. Ik had het lef om mijn zekere en goedbetaalde baan als tandarts op te geven, hoe goed ik er ook in was. En daar heb ik tot op heden geen seconde spijt van gehad. Dat lef (en mijn medische kennis en ervaring) gebruik ik ook voor mijn cliënten: alles voor de beste behandeling!

Mijn visie

Kies je ervoor om weer goed voor jezelf te zorgen, dan zul je moeten werken aan jouw hele pakket: je mentale gezondheid en je fysieke gezondheid. Je volledig storten op gezond eten is in mijn ogen zinloos, als je een berg stress hebt. Daar zul je dan ook echt mee aan de slag moeten. En andersom: als je een stressvol leven leidt en je besluit met mij aan je mentale gezondheid te werken, moet je niet allerlei ongezonde troep in je mond blijven stoppen. Dan is de kans op een gezonde jij een stuk kleiner. The whole package dus. 

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat….

$

…. ik getrouwd ben met mijn vakantieliefde! De vonk sloeg over in Turkije en 17 jaar later is Jarno nog steeds ‘the one and only’.

$

…. Ik me vroeger enorm onzeker voelde over mijn super witte benen. Nadat er 6 jaar geleden een melanoom verwijderd is, realiseer ik me dat ik blij mag zijn dat ik gezond ben en omarm ik mijn melkflessen.

$

…. Ik enorm van lezen houd en dat ik jaren geleden (ruim voor het e-reader tijdperk) discussies had met mijn man over hoeveel boeken er mee mochten op vliegvakantie, zodat we niet over het maximaal aantal kilo’s heen gingen.

$

…. achter mijn lieve uiterlijk een hele pittige tante schuilt, die niet met zich laat sollen en soms heel direct en scherp uit de hoek kan komen.

$

…. ik een kneitergoed geheugen heb en dat ik regelmatig word geraadpleegd door mijn vriendinnen, als ze details willen weten over bijvoorbeeld die ene vakantie in Italië.

$

…. ik vroeger enorme fan was van Bon Jovi, zelfs droomde dat ik met hem ging trouwen en stiekem nog steeds hard meezing met zijn nummers.

Pin It on Pinterest