Selecteer een pagina

Over mij

Persoonlijke counseling en coaching
op het gebied van stressmanagement en vitaliteit.

“Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat ze zelf aan het roer van hun leven staan. En dat, wanneer ze bereid zijn om in actie te komen, hen een vitaler en gelukkiger leven wacht”

Ruth Janssen-Zantingh

Mijn naam is Ruth Janssen-Zantingh (1982), gelukkig getrouwd, moeder van een heerlijke dochter van 7 en een zoontje van 0.

Na 12 jaar als tandarts gewerkt te hebben, kreeg ik een burn-out en besloot ik uiteindelijk een ander pad in te slaan. Ik volgde in 2018-2019 de opleiding Stresscounselor en kreeg bevestigd wat ik al dacht; coachen is waar mijn hart ligt!

Het proces van leren, nieuwe kennis opdoen en mezelf ontwikkelen, heb ik echt weer herontdekt en maakt mij heel gelukkig. In 2020 heb ik de opleiding Gelukscoach afgerond en in 2021 de opleiding Trainer Hormoonfactor. Nu mag ik mijzelf Vitaliteitscoach noemen en begeleid ik mensen op zowel het mentale als het fysieke vlak naar een vitaler en gelukkiger leven.

Ik ben een sociaal, leergierig, gevoelig en extravert persoon. Ik word blij van goede gesprekken, uitgebreid koken, tijd doorbrengen met familie en vrienden, knutselen en keten met mijn dochter en knuffelen met mijn zoontje.

Als ik behoefte heb aan rust, zoek ik de stilte op in de natuur. Ik geniet van wandelen langs het strand, in de bossen en de duinen. Daarnaast word ik blij en ontspannen van een uurtje yoga of een rustgevende meditatie. Er ontstaat ruimte in mijn hoofd en ik kan met een frisse blik verder.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat ze zelf aan het roer van hun leven staan. En dat, wanneer ze bereid zijn om in actie te komen, hen een vitaler en gelukkiger leven wacht.

Tijdens mijn coaching zorg ik voor een veilige omgeving, op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Mijn stijl van coachen is open, respectvol en positief, empathisch met een vleugje humor.

Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Ruth. Ze is rustig, heeft een open houding en een fijne warme uitstraling. Ik vertrouwde meteen op haar. Ik kon mijn verhaal goed kwijt, ze houdt contact, luistert gedegen en stelt voldoende controle vragen. Ze doet geen aannames en vult het verhaal niet aan, maar verliest niet de aandacht. Ze komt heel professioneel en ervaren over en kan onvoorbereid makkelijk schakelen tussen topics (boeken, docu’s die wellicht interessant zijn).

Mischa – vrouw – 44 jaar

Ik voelde me erg veilig en begrepen tijdens onze gesprekken. Ik kreeg het gevoel dat niets gek is en dat ik mijn gevoelens kwijt kon. Daarnaast voelde ik dat Ruth alle tijd voor me nam. Ruth is rustig, vraagt door en voelt goed aan. Door de gesprekken ben ik in oplossingen gaan denken en heb ik stappen kunnen zetten. De gesprekken hebben me goed geholpen!

Michelle – vrouw – 39 jaar

Ik voelde me begrepen en op mijn gemak. De sfeer was goed. Door goede vragen kreeg ik dingen op een rijtje en dat was fijn. Het gaf mij richting, waardoor ik zelf kleine stapjes kon gaan zetten.

Gaby – vrouw – 47 jaar

Voor mij is het eerste gevoel bij een persoon als Ruth (coach) erg belangrijk. Dit gevoel was direct goed. Ruth is voor mij iemand waarbij ik niet het gevoel had dingen niet te willen delen. Ik denk dat dit een combinatie is van de persoon die ze is, maar ook het luisterend vermogen. Ze gaf mij het gevoel dat ik mijn hele verhaal kon doen en liet me zelf met oplossingen komen. Dat geeft je een sterker gevoel. Door ‘slimme’ vragen te stellen werd ik de juiste richting in gestuurd en heeft het me goed op weg geholpen.

Bob – man – 39 jaar

De mogelijkheden bespreken?

Vrijblijvende afspraak maken

De mogelijkheden bespreken

Vrijblijvende afspraak maken