‘Change your words, change your world’. 

 

Tot een seconde geleden, was ik nog met mijn volle aandacht bij de spreker in mijn online training en nu dwalen mijn gedachten af. Terug in de tijd. Toen ik mezelf dag in dag uit vertelde, dat ik echt alles had om dankbaar voor te zijn. Toen ik mijzelf dag in dag uit vertelde dat ik mijn handjes dicht mocht knijpen met mijn baan als tandarts. Werken met patiënten, verzekerd van een baan en daarnaast ook nog eens briljant betaald. Ik had alles wat ik zo graag had gewild, waar ik al die jaren zo hard voor gewerkt had. En toch voelde ik me ergens diep vanbinnen ongelukkig…

 

Schaam je!

Ik vertelde mezelf dat ik me diep moest schamen voor dat ontevreden gevoel. En dat ik dat vooral heel diep weg moest stoppen. Negeren. Dat er ook andere opties waren, om om te gaan met dat ontevreden gevoel, dat kwam toen nog niet bij mij op. 

 

Mis jij ook de voldoening in je werk en is het vooral zwaar?

Misschien herken je het wel. Heb je ook enorm hard gewerkt om te komen waar je nu staat. Heb jij jezelf altijd verteld, dat werken in de zorg & werken met patiënten, datgene is wat jou gelukkig zou maken. En merk je nu, dat het toch anders blijkt te zijn. Merk je nu, dat de voldoening, die je dacht te gaan halen uit je werk, er nauwelijks is. Merk je nu, dat je het vooral heel erg zwaar vindt.

 

Heb je al dat harde werken dan allemaal voor niets gedaan?

Ik vertelde mezelf, dat ik gekozen had voor het vak tandarts en dat ik dat dus de rest van mijn werkende leven ging doen. Het kon immers niet zo zijn, dat ik al die jaren gestudeerd had, al die jaren gewerkt had, al die jaren ervaring had opgedaan om erachter te komen, dat het toch niet was wat ik voor ogen had. Ik had het toch niet allemaal voor niets gedaan?

 

En zo lang ik mezelf dat bleef vertellen, was er geen andere optie, dan doorgaan waar ik ooit aan begonnen was. 

Maar dat ontevreden gevoel bleef. En hoe harder ik het probeerde te negeren, hoe harder ik probeerde het weg te stoppen, hoe aanweziger het werd. Tot ik er echt niet meer omheen kon, omdat ik met een burn-out thuis kwam te zitten. Toen wilde ik de onderste steen boven hebben, om erachter te komen hoe het zover had kunnen komen.  

 

‘Change your words, change your world’

Ik ontdekte tijden mijn eigen coachingstraject, dat door het verhaal dat ik mezelf vertelde, namelijk het feit dat ik gewoon had te doen waar ik voor gekozen had, ik mezelf volledig vastzette. Pas toen ik mezelf toestond een ander verhaal te vertellen, namelijk dat ik een keuze had en dat ik het roer om kon gooien als ik dat wilde, pas toen kwam er ruimte. Pas toen stond ik open voor verandering. 

 

Van denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden

Voel jij ook de behoefte om je verhaal te veranderen en ruimte te ervaren? Om te ontdekken wat jij zou kunnen veranderen, waardoor je wel weer die voldoening voelt in je werk?

Voor mij viel er een last van mijn schouders, toen ik mijn verhaal veranderde. Ineens leken er oneindig veel mogelijkheden beschikbaar, om mijn leven in te vullen op een manier waar ik wel gelukkig van zou worden. ‘Change your words, change your world’.

 

Hoe zit dat met jou? Is het tijd om het verhaal wat jij jezelf vertelt te veranderen?

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest