“Mijn grens is bereikt. Ik pieker me suf, ben totaal niet blij met mezelf, super emotioneel; ik herken mezelf gewoon niet meer. Het is echt tijd voor hulp.” Ze zucht even diep en de tranen glinsteren in haar ogen. Mijn cliënte heeft al haar moed bij elkaar geraapt. Hulp vragen is ze totaal niet gewend, maar ze voelt aan alles; het is nu de hoogste tijd!

 

Tijdens onze eerste afspraak zoomen we heel breed in op haar klachten, op haar leefstijl, op haar verleden. En al snel wordt heel duidelijk dat haar lichaam heel wat stress te verduren heeft gehad.

 

Stress zit overal verstopt

Ze slaapt al lange tijd slecht, ze piekert veel, heeft veel negatieve gedachten. Ze staat continue ‘aan’. 

Allemaal stress voor haar lichaam…

 

Ze heeft jarenlang dagelijks met pijn geleefd, die ze met pijnstilling probeerde te onderdrukken. Daarnaast heeft ze diverse operaties moeten ondergaan, met de bijbehorende antibiotica. 

Nog meer stress voor haar lichaam…

 

Ze eet weinig groenten en veel suikers en bewerkte voedingsmiddelen. 

Nóg meer stress voor haar lichaam…

 

Daarnaast beweegt ze te weinig en tijd om te ontspannen heeft ze zichzelf al heel lang niet gegund… Haar accu is volledig leeg…

 

Stress zorgt voor klachten, zowel mentaal als fysiek

Niet zo gek dat ze zoveel klachten heeft. Niet zo gek dat haar lontje korter en korter is geworden en haar omgeving het moet ontgelden. Niet zo gek dat ze totaal niet blij meer is met zichzelf.

 

Haar hormonen zijn volledig uit balans geraakt en dat heeft zijn weerslag, zowel op mentaal als fysiek vlak.

 

Misschien herken je jezelf wel in sommige punten. En heb je je nooit zo gerealiseerd dat stress zo’n beetje in alles verstopt kan zitten. En een enorme impact kan hebben op zo’n beetje alles in jouw lijf.

 

Naast praten zorgt de juiste voeding en beweging ook voor stressvermindering

Tijdens mijn opleiding als Hormooncoach werd mij heel duidelijk, dat alleen praten met mijn cliënten over hun stress en waar deze vandaan kwam, een gemiste kans zou zijn. 

Voeding, beweging, slaap; allemaal enorm belangrijk voor onze stressbalans én dus onze hormoonbalans. En focus hierop en het zetten van de juiste stappen zorgt ervoor dat klachten veel sneller en effectiever verdwijnen.

 

Zo ook bij mijn cliënte. Na 12 weken is ons traject klaar. Ze heeft zichzelf een hele nieuwe leefstijl aangeleerd, waar dagelijks bewegen, tijd voor ontspanning en gezonde voeding een heel belangrijk onderdeel van zijn. Ze zit weer lekker in haar vel, voelt zich fitter en staat sterker in haar schoenen. Haar emoties heeft ze weer veel meer onder controle en het lukt haar steeds beter voor zichzelf te kiezen. “Je hebt de hormoonheks in mij weten te temmen en daar ben ik, maar ook zeker mijn gezin, je zeer dankbaar voor.”

Stapelen de stressklachten zich bij jou ook op en wil je je weer energiek en stralend voelen?

Plan een gratis sessie, dan bekijken we hoe ik jou kan helpen!

 

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest