“Ik zit weer heel lekker in mijn vel, zowel letterlijk als figuurlijk”. En ondanks dat dit voor mij niet als een verrassing komt, maakt mijn hart toch altijd weer een sprongetje als ik een cliënt deze woorden hoor uitspreken. 

Inmiddels is mijn cliënte bijna aan het einde van haar 3 maanden traject en hoef ik haar alleen nog maar op kleine dingen bij te sturen. Bijna klaar om losgelaten te worden. Energiek en stralend weer haar leven te leiden.

 

Je ziet door de bomen het bos niet meer

Hoe anders voelde ze zich toen ze bij mij binnen kwam. Ze herkende zich in zo ongeveer alle situaties die ik op mijn website beschrijf (https://www.groeidoorzien.nl/1-op-1-traject-eindelijkechtzorgenvoorjezelf/): voor haar kinderen een gezond ontbijt verzorgen en zichzelf vergeten, aan de lopende band confrontaties met man en kinderen en ondertussen had ze steeds meer klachten: enorm prikkelbaar, stressgevoelig, opgeblazen gevoel, gewichtstoename, laag energieniveau, piekeren, continu ‘aan’ staan, hele wisselende menstruaties.

Ze zag door de bomen het bos niet meer. Had al heel veel verschillende dingen geprobeerd, maar niets leek te helpen. 

 

Herkenbaar? Zou jij ook wel weer lekker in je vel willen zitten, maar denk je dat dat niet voor jou is weggelegd? Omdat je nu echt teveel klachten hebt. Omdat je door de bomen het bos niet meer ziet? Of omdat dat je al heel veel verschillende dingen hebt geprobeerd, maar niets lijkt te helpen?

 

Focus op het geheel

Je bent niet de enige! Eigenlijk alle vrouwen die bij mij binnen komen hebben al het een en ander geprobeerd. De één een diëtiste, de ander een abonnement op de sportschool, weer een ander een mindfulness cursus. En sommigen zelfs een waslijst aan medicijnen, omdat ze de wanhoop nabij zijn. En in the end kunnen ze hun nieuwe manier van leven niet volhouden óf blijken de aanpassingen helemaal niet dé oplossing te zijn voor hun klachten. En ze zijn weer terug bij af… Gefrustreerder dan ooit!

 

Eigenlijk helemaal niet zo gek dat dit gebeurt. Er wordt namelijk vaak maar op 1 onderdeel gefocust, terwijl alles met elkaar samenhangt. Hoe je eet, beweegt, hoeveel ontspanning je pakt, welke supplementen je neemt, hoe goed je slaapt, hoeveel stress je hebt. Je fysieke gezondheid én je mentale gezondheid. Alles hangt samen. Dus focussen op maar 1 onderdeel zal nooit zorgen voor optimaal resultaat…

 

Zoom uit en schep overzicht 

Focussen op alle pijlers veel? Misschien. Als je het alleen moet doen… 

Maar niet als iemand zorgt voor de helikopterview, het overzicht. En je vanuit daar begeleidt in het zetten van steeds weer een klein stapje richting meer energie en minder klachten. 

 

En dat is waar ik de hoek om kom kijken. Ik breng samen met jou in kaart welke klachten je hebt. Hoe het staat met jouw stressniveau. Hoe je eet. Wat je doet aan beweging. Welke supplementen je gebruikt. Hoe je slaapt. Hoe je ontspant. En heel belangrijk: waar je naartoe wilt? Wat is je doel?

 

Zet steeds kleine stapjes naar je doel

En vervolgens gaan we stap voor stap kijken welke aanpassingen jij kan doorvoeren. Welke eerste stap haalbaar is. En welke volgende. En volgende.

Om zo naar je uiteindelijke doel toe te werken. In kleine stapjes. Steeds opnieuw een vinkje wanneer het gelukt is. Steeds opnieuw een positieve boost. Steeds een stukje dichter bij je doel. Zo is het behapbaar. En blijf je gemotiveerd.

En het mooie is: volhouden van deze nieuwe, gezonde leefstijl is op deze manier helemaal niet moeilijk. Omdat je steeds een klein stapje zet, voelt het niet als een grote verandering en wen je langzaam aan een steeds gezondere leefstijl :).

 

 

Letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel

Ook mijn cliënte werkte in kleine stapjes naar haar doel toe. De eerste stap was elke dag een kort ontspan moment inbouwen in plaats van steeds maar ‘aan’ te staan en geen rust te nemen. Vervolgens voegde ze groenten toe aan haar lunch om toe te werken naar minimaal 400 gram groenten per dag. Daarna dronk ze haar eerste kop koffie niet meer voor het ontbijt naar na het ontbijt. Enzovoorts. 

Elke week een nieuwe stap. Soms 2 als het haalbaar was. En zo nam haar energie met de week toe. Om zo uiteindelijk haar doel al voor de eindstreep te halen. En nog zoveel meer! Geen opgeblazen gevoel meer. Geen kort lontje meer. Kilo’s kwijt. Lekkerder in haar vel, zowel letterlijk als figuurlijk. 

Stralend van zelfvertrouwen!

 

Ook voor jou is dit haalbaar! Plan een gratis sessie in en kom erachter welke eerste stap jij al kan gaan zetten om ook weer lekkerder in je vel te komen zitten!

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest