Mijn gezonde leefstijl alleen was niet genoeg

Ik tik mijn code in en haal mijn resultaten op. Ik voel een lichte spanning in mijn lijf en bij het zien van mijn waarden overheerst een gevoel van teleurstelling. Een omega-3 index van 6,2% en een omega-6: omega-3 ratio van 10,4:1. Met mijn gezonde leefstijl en jarenlange inname van omega-3 capsules, had ik verwacht dat ik er beter voor zou staan. Sterker nog, ik had stiekem in mijn achterhoofd dat ik wel even zou bewijzen dat ik die zuivere omega-3 visolie helemaal niet nodig had…

 

Herkenbaar? Word je soms ook een beetje tegendraads wanneer er diverse mensen roepen dat je écht dát product moet hebben, want zoveel beter dan….Achteraf ben ik heel blij dat uiteindelijk mijn nieuwsgierigheid het won van mijn argwaan. Dat ik tóch een omega-3 test heb gedaan en met de olie ben gestart.

 

Gebruiken van de omega-3 olie zorgde voor een mooiere huid 

Een maand of 4 nadat ik gestart was met de olie lag ik bij mijn schoonheidsspecialiste in de stoel. Zij vond dat mijn huid er veel rustiger uitzag en was nieuwsgierig. Wat had ik de afgelopen periode anders gedaan in mijn huidverzorging, mijn voeding?. Of had ik wellicht een hele relaxte periode achter de rug zonder stress? Ik vertelde haar dat ik één ding had veranderd: ik was andere omega-3 visolie gaan gebruiken. Die van Eqology. Ook haar nieuwsgierigheid was gewekt en ze besloot direct ook een test te doen én te starten met de olie. 

 

Na 5 maanden deed ik een tweede test en mijn uitslagen logen er niet om: een omega-3 index van 9,5 en een omega-6:omega-3 ratio van 3:1. Het gebruik van de olie had zijn vruchten afgeworpen. Ik scoorde voor allebei een ‘goed’ :). Daarnaast zag mijn huid er een stuk beter uit en leken alle virusjes en bacteriën ineens aan mij voorbij te gaan. 

 

Waarom zou je streven naar een hoge omega-3 index (>8%)? 

Omdat omega-3 ongelooflijk veel gezondheidsvoordelen kent en belangrijk is voor heel veel processen in ons lijf.

 

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor onder andere:

 • Het remmen van ontstekingen, denk bijvoorbeeld aan acné of gewrichtsontstekingen 
 • Een goede ontgifting
 • Een goede werking van het immuunsysteem
 • Een goede stemming
 • Een goede ontwikkeling van het brein
 • Een hoge stressbestendigheid
 • Een mooiere huid en mooier haar (UV bescherming en hydratatie van binnenuit)
 • Instandhouding normaal gezichtsvermogen en normale hersenfunctie 
 • Normale werking van het hart. Omega-3 blijkt talrijke risicofactoren voor hartziekte te verbeteren: het kan bijvoorbeeld de bloeddruk verlagen bij mensen met een hoge bloeddruk en het kan voorkomen dat bloedplaatjes gaan samenklonteren.
 • Voor, tijdens en na de zwangerschap zijn omega-3 vetzuren essentieel voor de opbouw van de hersenen en het zenuwstelsel van de baby 

 

Daarnaast is het essentieel voor onze hormoonbalans en voor een juiste opname van vitamines en mineralen. Als je er dan voor kiest om gezond te eten en te drinken, dan is het ook wel fijn als die vitamines en mineralen ook daadwerkelijk worden opgenomen, nietwaar?

 

Wat betekent die omega-6:omega-3 ratio nu eigenlijk? 

Je kan omega-6 zien als de brand (lees: ontstekingen) die omega-3 moet blussen. Een ideale verhouding van omega-6:omega-3 is 3:1. 

Bij de meeste mensen die voor het eerst een test doen is deze (veel) hoger dan 3:1.

We krijgen namelijk over het algemeen heel veel omega-6 binnen. Via bewerkte voeding zoals koek, snoep en chips en daarnaast via plantaardige oliën in bijvoorbeeld halvarine en margarine. Om de ideale verhouding te krijgen is het dus verstandig om je omega-6 inname te verlagen én je omega-3 inname te verhogen.

 

Meten = weten

Een vraag die ik regelmatig krijg is: ‘Waarom kiezen voor suppletie? Omega-3 zit toch ook in vette vis?’. Ja, dat klopt inderdaad. Als je minimaal 3 tot 4 keer per week wilde vette vis eet, zou je in principe voldoende omega-3 binnen moeten krijgen. Ik zeg ‘in principe’ want helaas bestaat het aanbod in de supermarkten tegenwoordig vooral uit kweekvis en hierdoor komen ontzettend veel vrouwen (en mannen) omega-3 vetzuren tekort, ook als ze wél 4 keer per week vette vis eten..

 

Was jij ervan overtuigd – net als ik destijds – dat jij die omega-3 olie helemaal niet nodig hebt? Maar ben je tóch nieuwsgierig geworden nu je je bewust bent van de vele gezondheidsvoordelen van omega-3? Dan raad ik je aan een test te doen én te starten met de olie. Dan kom je erachter hoe je er daadwerkelijk voor staat én ervaar je meteen wat omega-3 met jouw gezondheid doet!

 

P.S.

Weinig voedingsstoffen zijn zo uitgebreid bestudeerd als omega-3 vetzuren. Steeds duidelijker wordt, dat omega-3 hoogstwaarschijnlijk ook een belangrijke rol speelt in preventie en behandeling van depressie en angst. En daarnaast lijkt omega-3 een belangrijke rol te kunnen spelen bij het voorkomen van dementie en de ziekte van Alzheimer. Heb je interesse in de wetenschappelijk onderbouwing van de gezondheidsvoordelen van omega-3, laat het me dan even weten. Dan stuur ik je een uitgebreid PDF toe!

 

 

Eqology visolie

Zelf werk ik met de meest zuivere visolie op de markt. Ik stel hoge hoge eisen aan supplementen en dat doe ik zeker als het om visvetzuren gaat (steeds meer vervuilde zeeën/vissen, overbeviste zeeën).

 

Mijn omega-3 visolie supplement voldoet daarom aan de volgende criteria:

 • Het is een vloeibaar supplement (goed opneembaar door het lichaam)
 • Het is een hoog gedoseerde visolie
 • Het is duurzaam (MSC en CoC-gecertificeerd) >, gewonnen uit de snijresten van visfilet, zodat er geen extra (of onnodig) vissen gevangen hoeven te worden
 • De visolie bevat omega-3 uit kabeljauw afkomstig uit de koudste zeeën van de wereld (Noorwegen)
 • Laagste totoxwaarde (<4) > super verse olie!
 • Geschikt voor kinderen
 • Geschikt voor zwangere vrouwen
 • Zachte smaak
 • Geen (vieze) oprispingen
 • 100% natuurlijk
 • Bevat speciaal geselecteerde olijfolie met een hoog gehalte aan polyfenolen (antioxidanten!)

 

Eqology staat voor kwaliteit en is alleen via therapeuten en andere gezondheidsprofessionals te verkrijgen.

Wil jij ook graag gebruik maken van deze visolie, laat het me dan gerust weten!

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest