Als de dag van gister weet ik nog het eerste moment dat ik volledig in contact was met mezelf, met mijn gevoel, met mijn hart. Ik was herstellende van een burn-out en was bij mijn coach geweest. Ik was in dubio over mijn toekomst. Welk pad ik zou volgen. Ik dacht voornamelijk in beperkingen. Wat niet kon en waarom niet.  

Na de coaching zocht ik steevast een fijn, rustig koffietentje op, om in mijn boekje te schrijven. Over wat we hadden besproken, over hoe ik me voelde. Ik begon te schrijven over hoe mijn pad verder zou gaan. Over waar ik het liefste naartoe wilde. Als alles mogelijk was. En tijdens dat schrijven, kreeg ik ineens het gevoel dat alles mogelijk was. Er gingen deuren voor mij open. Ik voelde mij als een vlinder, vrij om te kiezen waar ik naartoe zou vliegen. Het moment was zo intens mooi en zo magisch. Ik zweefde op mijn fiets naar huis. 

Op dat moment besloot ik definitief te stoppen als tandarts en mijn hart te gaan volgen. Verder leren, met als uiteindelijke doel veel meer bewustwording creëren bij (huis)artsen voor de holistische visie. Bewustwording creëren voor het feit dat o.a. stress en ongezonde voeding heel veel lichamelijke klachten kunnen geven. En dat het aanpakken hiervan heel veel winst kan opleveren. 

Tijdens mijn opleiding Gelukscoach twee weken geleden was een van de opdrachten elkaars kwaliteiten en krachten te benoemen. Eén van mijn medestudenten noemde mij dapper; dapper omdat ik me zo open en kwetsbaar opstel in de groep én dapper omdat ik de sprong heb gewaagd om een carrièreswitch te maken. Dit mooie compliment nam ik maar al te graag in ontvangst. Een andere medestudente beschreef mij als fladderig, als een vlinder. Omdat ik zo energiek en vrolijk alles in me opneem in de lessen. Zij kon niet weten, dat die vlinder mij meteen deed terugdenken aan hét mooie en magische moment…

Vanaf heden, wanneer ik een beetje zelfcompassie nodig heb, zeg ik tegen mezelf: “Je bent een dappere vlinder”.

En dan komt er instant een glimlach op mijn gezicht en zweef ik weer een beetje…

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest