Selecteer een pagina

Als de dag van gister weet ik nog het eerste moment dat ik volledig in contact was met mezelf, met mijn gevoel, met mijn hart. Ik was herstellende van een burn-out en was bij mijn coach geweest. Ik was in dubio over mijn toekomst. Welk pad ik zou volgen. Ik dacht voornamelijk in beperkingen. Wat niet kon en waarom niet.  

Na de coaching zocht ik steevast een fijn, rustig koffietentje op, om in mijn boekje te schrijven. Over wat we hadden besproken, over hoe ik me voelde. Ik begon te schrijven over hoe mijn pad verder zou gaan. Over waar ik het liefste naartoe wilde. Als alles mogelijk was. En tijdens dat schrijven, kreeg ik ineens het gevoel dat alles mogelijk was. Er gingen deuren voor mij open. Ik voelde mij als een vlinder, vrij om te kiezen waar ik naartoe zou vliegen. Het moment was zo intens mooi en zo magisch. Ik zweefde op mijn fiets naar huis. 

Op dat moment besloot ik definitief te stoppen als tandarts en mijn hart te gaan volgen. Verder leren, met als uiteindelijke doel veel meer bewustwording creëren bij (huis)artsen voor de holistische visie. Bewustwording creëren voor het feit dat o.a. stress en ongezonde voeding heel veel lichamelijke klachten kunnen geven. En dat het aanpakken hiervan heel veel winst kan opleveren. 

Tijdens mijn opleiding Gelukscoach twee weken geleden was een van de opdrachten elkaars kwaliteiten en krachten te benoemen. Eén van mijn medestudenten noemde mij dapper; dapper omdat ik me zo open en kwetsbaar opstel in de groep én dapper omdat ik de sprong heb gewaagd om een carrièreswitch te maken. Dit mooie compliment nam ik maar al te graag in ontvangst. Een andere medestudente beschreef mij als fladderig, als een vlinder. Omdat ik zo energiek en vrolijk alles in me opneem in de lessen. Zij kon niet weten, dat die vlinder mij meteen deed terugdenken aan hét mooie en magische moment…

Vanaf heden, wanneer ik een beetje zelfcompassie nodig heb, zeg ik tegen mezelf: “Je bent een dappere vlinder”.

En dan komt er instant een glimlach op mijn gezicht en zweef ik weer een beetje…

Help anderen door jezelf op 1 te zetten

Help anderen door jezelf op 1 te zetten

Doodmoe stap je aan het einde van een dag hard werken in je auto. Je hebt de hele dag voor je patiënten gezorgd en thuis wachten je man en kinderen. Eigenlijk zou je vanavond gaan wandelen met een vriendin, maar je hebt er gewoonweg geen energie meer voor. Je hebt...

Welke keuze maak jij?

Welke keuze maak jij?

Afgelopen donderdag had ik een hele fijne, productieve werkdag. Totdat ik een bericht kreeg, dat ervoor zorgde, dat mijn stemming 180 graden omsloeg.   Ik ben bezig met een 90 dagen training met een business coach. Het is een vrij intensief traject, waar veel...

Tot hier en niet verder

Tot hier en niet verder

Perfect leventje, toch!? De buitenwereld ziet jou als een lieve, zorgzame, betrokken vrouw. Je hebt een goede baan als tandarts, een prachtig ingericht huis, veel sociale contacten, een lieve man en schattige kinderen. Alle ingrediënten om gelukkig te zijn, toch?...

Vertragen zorgt uiteindelijk voor de grootste groei.

Vertragen zorgt uiteindelijk voor de grootste groei.

Cliënt I. komt eind februari voor haar intake gesprek. Er speelt een hoop; een relatie die niet lekker loopt, slecht slapen, emoties die hoog oplopen, kort lontje, continu nerveus, een mogelijke verliefdheid op iemand anders.... Het liefst wil ze snel mogelijk in...

Eigenschappen van een stresspersoonlijkheid

Eigenschappen van een stresspersoonlijkheid

Toen ik een burn-out kreeg, gaf ik in eerste instantie de omstandigheden de schuld. Ik had een roerige tijd achter de rug; ik was moeder geworden, had huidkanker gehad, was verhuisd en had middenin een ellenlange verbouwing gezeten, had een dierbaar vriendinnetje die...

Kleine stapjes

Kleine stapjes

Wat ik veel om me heen zie gebeuren en wat ik ook zelf heb ervaren, is dat we graag snel grote veranderingen realiseren. Als we, na eerst zelf van alles te hebben geprobeerd, eenmaal de stap hebben gezet om hulp te vragen, dan willen we liever vandaag, dan morgen...

Pak jij de regie over jouw leven?

Pak jij de regie over jouw leven?

Als ik je vraag, hoeveel stress je ervaart en je mag dit uitdrukken in een cijfer (0=geen stress, 10=heel veel stress), welk cijfer zou je jezelf dan geven?  En als je iets langer nadenkt, je bedenkt, dat alle lichamelijke klachten, emotionele klachten, verstandelijke...

Positieve en negatieve stress

Positieve en negatieve stress

Stress speelt een prominente rol in ons alledaagse leven. Hans Selye is degene die de term stress in de jaren vijftig algemene bekendheid gaf. In het alledaagse taalgebruik is het woord een verzamelnaam geworden voor alle verschillende spanningen die we in het leven...

Mindfulness en vitaliteit

Mindfulness en vitaliteit

Tijdens mijn opleiding voor Stresscounselor was één van de opdrachten het schrijven van een literatuurscriptie. Het onderwerp was vrij te kiezen, mits het gerelateerd was aan stress. Ik hoefde er niet lang over na te denken. ‘Mindfulness’ was het eerste wat in me...

Mindfulness en vitaliteit gaan hand in hand!

Mindfulness en vitaliteit gaan hand in hand!

Samenvatting Stressklachten komen veel voor in de moderne maatschappij en zijn een wereldwijd gezondheidsprobleem geworden. Uit het Stressmodel van Fransen valt op te maken, dat stress ontstaat, wanneer er langdurig een onbalans is tussen aan de ene kant de objectieve...