“Wist jij dat wij vrouwen in 1 maand meer hormoonschommelingen hebben dan mannen in een heel leven?” Ik volg een lezing over hormonen en aan de reacties om me heen maak ik op dat het niet voor iedere vrouw een bekend feit is. Terwijl het stiekem best fijn is om dit weten. Het verklaart namelijk enigszins waarom mannen en vrouwen nog weleens kunnen botsen en elkaar totaal niet kunnen begrijpen ;).

 

Steeds vaker confrontaties met je man

Een paar weken geleden had ik een cliënte tegenover me die helemaal niet lekker in haar vel zat. Ze had heel weinig energie, voelde zich ontevreden over haar lijf en haar belangrijkste klacht was misschien wel dat ze steeds vaker confrontaties had met haar man. “Pfft dodelijk vermoeiend vind ik het. Het lijkt wel of hij me steeds minder begrijpt. Of misschien kan ik gewoon steeds minder hebben…”

 

Herkenbaar?

 

Je herkent jezelf niet meer

Wanneer ik doorvraag bij mijn cliënte word al heel snel duidelijk dat ze nauwelijks tijd voor zichzelf neemt. Haar man heeft een behoorlijk veeleisende baan, waardoor de zorg voor de kinderen en het huishouden veel op haar neerkomt. Dit terwijl ze zelf ook een pittige baan heeft. Koken moet ’s avonds vaak even snel tussendoor en de laatste keer dat ze naar een sportlesje is geweest kan ze zich ook niet meer heugen. Daar baalt ze stevig van en ze verlangt terug naar de tijd dat ze bruiste van de energie en blijf was met zichzelf.

 

“Af en toe herken ik mezelf gewoon niet meer. Dan ben ik zo moe en kan ik helemaal los gaan tegen mijn man, omdat hij onderweg naar huis vergeten is boodschappen te doen. Dat loopt dan weer uit op een mega confrontatie, omdat hij mijn reactie mega overtrokken vindt.”

 

Ja, mannen en vrouwen zijn heel verschillend

Op zich niet zo gek, dat wij mannen en vrouwen elkaar soms maar moeilijk kunnen volgen. Waar mannen een dagcyclus hebben en zo’n beetje iedere dag hetzelfde zijn, hebben wij vrouwen een maandcyclus, waardoor we zo ongeveer iedere dag anders zijn. Voor onszelf soms al lastig te volgen, laat staan voor de man…

Als je dan ook nog eens de 40 bent gepasseerd en richting de overgang gaat met alle hormoonschommelingen van dien, dan is het niet zo gek dat er hier en daar wat extra confrontaties plaatsvinden. 

 

En toch kunnen wij vrouwen zelf iets doen

Moeten we dat dan allemaal maar gewoon accepteren? Zeker niet! En omdat we onze man nu eenmaal niet kunnen veranderen, start het bij onszelf. Gelukkig kunnen we met aanpassingen in onze leefstijl ervoor zorgen dat we weer veel lekkerder in ons vel komen te zitten. We krijgen weer meer energie, voelen ons weer blijer met onszelf én prompt nemen de confrontaties met manlief ook af. 

 

Beter voor jezelf zorgen blijkt de oplossing

Zo ook bij mijn cliënte. Ze zag in dat het tijd was om beter voor zichzelf te gaan zorgen en besloot ervoor te gaan! De eerste stap was haar wekelijkse sportuurtje weer terug te brengen in haar routine en tijd te maken om een lekkere gezonde maaltijd te koken. Vervolgens lukte het haar steeds vaker tussen alle bedrijven door een moment van ontspanning te pakken en het werpt zijn vruchten af. Ze krijgt weer meer energie en zit weer veel lekkerder in haar vel. En als kers op de taart: de confrontaties met haar man komen veel minder vaak voor. En als het toch gebeurt, gooien ze het samen op het verschil tussen mannen en vrouwen en lachen ze er hartelijk om :).

 

Wil jij ook de eerste stap zetten in het beter zorgen voor jezelf? Plan een gratis sessie en ik help je een eindje op weg!

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest