Cliënt I. komt eind februari voor haar intake gesprek. Er speelt een hoop; een relatie die niet lekker loopt, slecht slapen, emoties die hoog oplopen, kort lontje, continu nerveus, een mogelijke verliefdheid op iemand anders….

Het liefst wil ze snel mogelijk in actie komen; haar letterlijke woorden waren: ‘ik wil een kickstart om erachter te komen wat ik mis en wat ik voor mezelf wil’. En dat liever vandaag dan morgen.

Maar om erachter te komen wat je werkelijk wilt, zul je in contact moeten komen met je gevoel. Uit je hoofd, richting je hart. En daar kom je niet door heel hard te gaan bedenken wat je wilt.
Daar kom je, door ontspanning op te zoeken. In de stilte, met jezelf.
Daar kom je, door nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Naar je eigen behoeftes, je eigen patronen.
Daar kom je, door lief te zijn voor jezelf. Door te accepteren wat is geweest en te vertrouwen op wat komen gaat.

En dat kost tijd. Langzaam vallen puzzelstukjes op zijn plek, wat er voor zorgt dat je met compassie kan kijken naar je eigen gedrag, je eigen patronen. En dat geeft ruimte. Ruimte om naar de toekomst te kunnen kijken.

En I. ervaart dit ook zo. In sessie vijf geeft ze aan dat ze zoveel inzichten heeft gekregen, over vroeger, over nu. Dat ze zichzelf zoveel beter begrijpt en zoveel meer liefde is gaan voelen voor zichzelf. Ze ziet nu in dat ze in het begin alles snel wilde, maar dat juist de vertraging ervoor heeft gezorgd, dat ze ergens komt.

Haar relatie is beter dan deze in lange tijd geweest is, er zijn geen emotionele en lichamelijke klachten meer en het allerbelangrijkste is, dat I. zichzelf zoveel beter heeft leren kennen en inmiddels weet wat zij nodig heeft. En mocht ze in de toekomst weer in een situatie komen, waar de stress zich opstapelt, dan beschikt ze over een enorme innerlijke veerkracht en zelfkennis om hier mee te kunnen dealen!

Wil je mijn tip delen via Social Media?

Pin It on Pinterest