Counseling is een kortdurende, laagdrempelige vorm van individuele psychosociale begeleiding. Counseling is geschikt wanneer je aanhoudende stress ervaart, niet optimaal functioneert of het gevoel hebt niet gelukkig te zijn. Dit kan zowel op werkgebied als privégebied zijn.
Counseling kan helpen inzichten te verkrijgen in (levens)vragen, zoals het nut van het eigen bestaan of de onzekerheid ‘of je goed bezig bent’. Vaak hebben de vragen of problemen een emotionele achtergrond.

Vaak gaat counseling vanzelf over in coaching.

Coaching is de vorm van (persoonlijke) begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen. Een coach ondersteunt je en stimuleert zowel je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling en groei, waardoor je het maximale uit jezelf haalt.

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) (2004) definieert coaching als volgt: “ Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door: bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Coach en gecoachte nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

Coaching gaat dus altijd om jouw ontwikkeling. In dit ontwikkelingsproces zijn coach en cliënt gelijkwaardig aan elkaar en gaan zij samen op zoek naar een situatie die wenselijker is dan de huidige.

 

 

Letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel!

Letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel!

“Ik zit weer heel lekker in mijn vel, zowel letterlijk als figuurlijk”. En ondanks dat dit voor mij niet als een verrassing komt, maakt mijn hart toch altijd weer een sprongetje als ik een cliënt deze woorden hoor uitspreken.  Inmiddels is mijn cliënte bijna aan het...

Weinig energie en veel negatieve gedachten? Beweeg!

Weinig energie en veel negatieve gedachten? Beweeg!

“Helaas, ik ben er morgen nog niet....” En terwijl ik mijn appje verstuur naar mijn personal trainer baal ik ontzettend. Al 1,5 week loop ik met gekneusde ribben. Een gevolg van wekenlang hoesten door een fikse virale infectie. En vooralsnog lijkt het maar niet beter...

Ontspanning dé oplossing voor die vervelende extra kilootjes?

Ontspanning dé oplossing voor die vervelende extra kilootjes?

“Hoe zit het met je ontspan momenten, pak je die dagelijks? Of ben jij zo iemand die zelfs op het toilet met haar telefoon bezig is?” Het valt even stil aan de andere kant van de lijn. “Mmm, dat laatste...” klinkt het zacht. Mijn cliënte is net gestart met mijn 12...

Mijn relax vakantie zorgde voor een energiedip

Mijn relax vakantie zorgde voor een energiedip

“Als ik terug ben van vakantie, dan...” Ik zit even heerlijk alleen te genieten van een kopje koffie en kijk uit over de zee. Ik besef dat ik deze gedachte tegenwoordig steevast heb op een relax vakantie. Een vakantie waarin ik minder beweeg en ongezonder eet dan...

Een voorgeschreven weekmenu verergert hormonale klachten!?

Een voorgeschreven weekmenu verergert hormonale klachten!?

“Weekmenu’s volgen en mungbonen eten, dat werkt gewoon niet voor mij. Ik heb het heel even geprobeerd, maar ik kreeg er zoveel stress van. Lag er zelfs van wakker ’s nachts.” Ik zit in een online kennismaking met een dame. Ze kampt al even met klachten; opgeblazen...

Overgangsklachten horen er ‘gewoon’ maar bij!!??

Overgangsklachten horen er ‘gewoon’ maar bij!!??

“Ach, ik moet niet zo zeuren. Zo is erg is het allemaal niet. Die klachten horen er nu eenmaal bij”. Ik zit op een netwerkdiner en de 52 jarige vrouw naast me vertelt over haar overgangsklachten. Opvliegers, kilo’s die er niet meer af gaan.  En als ik doorvraag blijkt...

Zorgen voor anderen begint bij jezelf!

Zorgen voor anderen begint bij jezelf!

“Ik ben heel blij dat ik veel tijd met de kinderen door kan brengen. Ik werk tot half 3, haal de kinderen uit school, breng en haal ze naar verschillende clubjes en als ze ’s avonds op bed liggen, dan duik ik achter mijn laptop en ga ik weer aan het werk”. Ze kijkt...

De pil – de oplossing voor al uw problemen! Of toch niet?

De pil – de oplossing voor al uw problemen! Of toch niet?

Overgangsklachten? Start met de pil! Acne? Start met de pil! Heftige menstruaties? Start met de pil! Endometriose? Start met de pil?   In 1 week tijd sprak ik 4 vrouwen met verschillende klachten, die allemaal hetzelfde advies kregen van de huisarts. “Start met...

Begin overgang al vanaf eind 30…excusez moi?

Begin overgang al vanaf eind 30…excusez moi?

Voordat ik de opleiding tot Hormooncoach volgde, dacht ik bij vrouwen in de overgang aan een vrouw van rond de 50. Ik vond het dus behoorlijk confronterend om op mijn 38e te horen (tijdens een opleidingsdag) dat de overgang zo rond je 40e al in gang wordt gezet en bij...

Pin It on Pinterest